Veleposlani┼ítvo RS Podgorica /VOLITVE /Zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih /

Na podlagi 12., 22. in 30. ─Źlena Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, ┼ít. 26/07 ÔÇô uradno pre─Źi┼í─Źeno besedilo) je Dr┼żavni zbor na seji dne 24. april 2014 sprejel odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o  Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (OdZVDAGA-A1).

Za dan izvedbe referenduma je dolo─Źena nedelja 8. junija 2014.


Referendumsko vprašanje se glasi:

┬╗Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembah in
dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega
gradiva ter arhivih (ZVDAGA-A), ki ga je sprejel Dr┼żavni zbor
na seji dne 28. januarja 2014?┬ź.


Izseljenci, volivci s stalnim prebivali┼í─Źem v tujini, lahko volilno pravico uresni─Źujete na naslednje na─Źine:

a) 8. junija 2014 na voli┼í─Źu diplomatskega predstavni┼ítva ali konzulata Republike Slovenije

b) po po┼íti, vendar le, ─Źe na naslov Dr┼żavne volilne komisije, do vklju─Źno 23. maja 2014 posredujete obvestilo, da ┼żelite glasovati po po┼íti. Obvestilo lahko po┼íljete po po┼íti na naslov: Dr┼żavna volilna komisija, Slovenska 54, SI 1000 Ljubljana, Slovenija, po faxu  na ┼ítevilko ++386 1 43 34 269, ali po e-po┼íti (skenirano zaradi podpisa) na e-naslov: gp.dvk(at)dvk-rs.si

c) ali na voli┼í─Źu na obmo─Źju Republike Slovenije, ─Źe boste na dan glasovanja v Republiki Sloveniji in ─Źe boste obvestilo o nameri pravo─Źasno  posredovali Okrajni volilni komisiji, na obmo─Źju katere boste glasovali ali Dr┼żavni volilni komisiji. Zadnji dan za posredovanje obvestila je 4. junij 2014.

Zdomci ÔÇô volivci, z za─Źasno prebivali┼í─Źem v tujini ali volivci, ki ste v tujini slu─Źajno, lahko svojo volilno pravico v tujini uresni─Źujete na naslednje na─Źine:

a) 8. junija 2014 na voli┼í─Źu diplomatskega predstavni┼ítva ali konzulata Republike Slovenije z odprtim voli┼í─Źem, ─Źe pravo─Źasno to je do vklju─Źno 23. maja 2014 Dr┼żavni volilni komisiji posredujete obvestilo, da ┼żelite glasovati na DKP.
Obvestilo lahko po┼íljete po po┼íti na naslov: Dr┼żavna volilna komisija, Slovenska 54, SI 1000 Ljubljana, Slovenija, po faxu  na ┼ítevilko ++386 1 43 34 269, ali po e-po┼íti (skenirano zaradi podpisa) na e-naslov: gp.dvk(at)dvk-rs.si.

b) po po┼íti iz tujine, vendar le, ─Źe na naslov Dr┼żavne volilne komisije, do vklju─Źno 23. maja 2014 posredujete obvestilo, da ┼żelite glasovati po po┼íti iz tujine. Obvestilo lahko po┼íljete po po┼íti na naslov: Dr┼żavna volilna komisija, Slovenska 54, SI 1000 Ljubljana, Slovenija, po faxu  na ┼ítevilko ++386 1 43 34 269, ali po e-po┼íti (skenirano zaradi podpisa) na e-naslov: gp.dvk(at)dvk-rs.si.

 

Volivce obve┼í─Źamo, da bodo voli┼í─Źa v nedeljo 8. junija 2014 od 9.00 do 17.00 ure po lokalnem ─Źasu, odprta na naslednjih diplomatskih predstavni┼ítvih in konzulatih  Republike Slovenije: GK v Celovcu, GK v Clevelandu, GK v M├╝nchnu, GK v Trstu, GK v Torontu, VP na Dunaju, VP v Atenah, VP v Beogradu, VP v Berlinu, VP v Bernu, VP v Bratislavi, VP v Bruslju, VP v Budimpe┼íti, VP v Buenos Airesu, VP v Canberri, VP v Haagu, VP v Kijevu, VP v Kopenhagnu, VP v Londonu, VP v Madridu, VP v Moskvi, VP v Ottawi, VP v Parizu, VP v Podgorici, VP v Pragi, VP v Sarajevu, VP v Skopju, VP v Tokiu, VP v Var┼íavi, VP v Washingtonu, VP v Zagrebu in VP pri Svetem sede┼żu.

Vsem volivcem, ki ┼żelijo glasovati po po┼íti iz tujine svetujemo, da obvestilo ─Źim prej posredujejo Dr┼żavni volilni komisiji!

Vse obrazce, s katerimi bi se ┼żeleli prijaviti v katero od navedenih oblik glasovanja lahko najdete na spodnji povezavi:

http://www.dvk-rs.si/index.php/si/strani/referendum-2014-obrazci-za-volivce