Veleposlaništvo RS Podgorica /ARHIV - NATO - Kontaktna točka /Odnosi NATO - Črna gora /

Odnosi NATO - Črna gora

Črna gora se je Partnerstvu za mir pridružila decembra 2006. Od aprila 2008 je v zvezi s svojimi aspiracijami po članstvu in s tem povezanimi reformami vključena v Okrepljeni dialog z Natom in je bila decembra 2009 povabljena v Akcijski načrt za članstvo (MAP). 

Črna gora je svoj prvi Program individualnega partnerstva (IPP) z Natom dogovorila januarja 2008. Z Natom poglobljeno sodeluje od julija 2008, ko je bil dogovorjen prvi Individualni partnerski akcijski načrt (IPAP).

Svoje sodelovanje v procesu IPAP je zaključila poleti 2010 in jeseni začela prvi ciklus Akcijskega načrta za članstvo s sprejemom prvega Letnega nacionalnega programa (ANP) oktobra 2010.

Vlada Črne gore je 29. septembra 2011 sprejela drugi Letni nacionalni program (ANP) v okvirju drugega ciklusa Akcijskega načrta za članstvo (MAP). Po njegovi predstavitvi v Bruslju, kjer je bil ocenjen za kvalitetnega in vseobsežnega, se je začel drugi ciklus MAP-a za Črno goro, v okviru katerega se bo izvajala implementacija aktivnosti za obdobje 2011-2012.

Dokumenti:

>>> Prvi letni nacionalni program

>>> Poročilo o implementaciji Prvega letnega nacionalnega programa

>>> Drugi letni nacionalni program

>>> Poročilo o implementaciji Drugega letnega nacionalnega programa

>>> Tretji letni nacionalni program