Veleposlaništvo RS Podgorica /Novice /
22.11.2019  

Slavnostna podelitev certifikatov ob zaključku 4. generacije usposabljanja notranjih revizorjev v javnem sektorju v Črni gori

Slavnostna podelitev certifikatov ob zaključku 4. generacije usposabljanja notranjih revizorjev v javnem sektorju v Črni gori

Projekt 4. generacije notranjih revizorjev v javnem sektorju, ki ga izvaja Center odličnosti v financah Republike Slovenije (CEF) se je začel izvajati leta 2017. V okviru dosedanjih programov izobraževanj revizorjev, ki jih CEF uspešno izvaja od leta 2012, je program uspešno zaključilo okoli 80 slušateljev, v četrti generaciji jih je izmed 25 izbranih slušateljev 15 uspešno zaključilo program s prejemom certifikata.

Program je sofinanciran iz sredstev mednarodnega razvojnega sodelovanja Republike Slovenije, nemške vlade iz sredstev Pakta za stabilnost v JVE ter Ministrstva za finance Črne gore.

Zaključne slovesnosti so se z nagovori udeležili: Darko Radunović, minister za finance Črne gore, VP RS Gregor Presker, VP ZRN Robert Weber, Jana Repanšek, direktorica CEF, Salema Hafiz iz CIPFA, Ana Krsmanović, generalna direktorica Direktorata za harmonizacijo, Ministrstvo za finance Črne gore in Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadre Črne gore.

Slovesnosti so se udeležili slušatelji 4. generacije, mentorji, projektni partnerji, donatorji ter udeleženci pretekle generacije programa.